Link til www.findsmiley.dk
Altopalato tilbyder Valentine's Day

Vinkort


Vinkort / Rødvine /

Rosso Cònero "Piancarda" 2015 - Garofo

kr 170,-

kr 295,-


En anbefalelsesværdig vin. Druerne er Montepulciano, som dyrkes i det bakkede og smukke landskab ved Monte Cònero tæt på Adriaterhavet. Vinen får et lille år på store fade, til at underbygge den gode struktur. Flot fylde. Denne vin serveres som glas, ½ flaske og hel flaske.


Chianti Classico 2015/16, ØKO - San Giusto

kr 415,-


Rank og klassisk Chianti når det er bedst. Duft af kirsebær og mynte. Virkelig saftig med god bund kombineret med en sjælden elegance. Certificeret økologisk.


Chianti Gran Selezione 2013/15 - Bibbiano

kr 450,-


Enkeltmarksvin i riservakvalitet lavet på Sangiovese og Canaiolo. Smuk moden farve med en dyb og magtfuld smag i fuld balance.


Il Nero di Casanova 2013/14 - Casanova della Spinetta

kr 380,-


Lækker og imødekommende vin fra området omkring Pisa. Karakteriseret ved blød garvesyre og et let velintegreret fadpræg. 100% Sangiovese. Bouquet af fine solmodne røde bær.


Brunello di Montalcino 2013 - Mocali

kr 370,-

kr 580,-


Farven er intens rubinrød med svage orange kanter. Bouquet´en er varm, stor og intens. Ofte fornemmer man en duft af skovbær, en svag vanilleduft fra fadene og en svag erindring af lakrids. Tør, kraftig med god balance. Vin til kraftig mad.


Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2011 - Casanova di Neri

kr 1390,-


Verdensklasse Brunello. Den har oceaner af tæt moden frugt, frisk og ren i udtrykket, og en ekstrem kompleksitet. Tanninerne er til stede og behagelige, meget velintegrerede. Det her er ekstraordinær god vin.


Brunello di Montalcino 2013 - Piccolomini

kr 690,-


Allerede første gang vi smagte Piccolominis Brunello var vi helt vilde. I næsen fornemmede vi stor koncentration af tørrede frugter og en vis aromatisk karakter. Forventningerne blev til fulde indfriet i smagen, der var tæt og mundfyldende med lang eftersmag.


Reserve del Conte 2015/16, ØKO - Manincor

kr 420,-


Fantastisk saftig vin fra alpe-regionen. Mørk og fyldig med et krydret touch. Fremstillet på Merlot, Lagrein og Cabernet Sauvignon. Biodynamisk.


La Ricolma 2014/15, ØKO - San Giusto

kr 790,-


En helt igennem imponerende vin, der alene er fremstillet af Merlot. Meget koncentreret i både næse og mund med intenst indtryk af blåbær og brombær. Vinen fadlagres i hele 20-22 måneder på franske barriques. Økologisk certificeret.


Terre Brune 2013/14 - Santadi

kr 690,-


Sandsynligvis Sardinien´s bedste rødvin. I hvert fald den mest elegante. En blød og indsmigrende duft med karakter af søde roser efterfølges af en lang venlig smag af modne druer med balanceret præg af fadlagring. En meget harmonisk og lang eftersmag.


Tignanello 2013/14 - Antinori

kr 1250,-


Huset Antinori har været en væsentlig bidragsyder til italiensk vins renæssance med denne vin. Her forsøgte man for første gang at blande den lokale Sangiovese-drue med druen Cabernet Sauvignon. Herved fik man en vin af international klasse med toscansk varme. Fyldig vin med klare vanilletræk og en markeret "frugt-bund. Flot og kompleks.


Sassicaia Bolgheri 2013 - Tenuta San Guido

kr 2790,-


En af Toscana's største referencevine. Sassicaia er fremstillet på et blend af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Elegant og silkeagtig karakter med masser af nuancer. Utrolig lang eftersmag som understreger vinens høje kvalitet.


Carmignano Riserva 2014/15 - Piaggia

kr 630,-


Ekstraordinær vin med en varm og mørk frugt i næsen, og en dyb og vedvarende eftersmag. Formodentlig den bedste Carmignano p.t..


Pinot Nero Riserva 2014 - Hofstätter

kr 495,-


Kun få steder uden for Bourgogne finder Pinot Noir-druen sit "habitat" som i Alto Adige. Her har producenten Hofstätter med denne vin skabt en reference for Pinot Noir i Italien. Elegante aromaer med karakter af solbær og fad.


Pinot Nero Mason 2015/16, ØKO - Manincor

kr 540,-


Elegant og velafstemt Pinot Nero fra Alto Adige. Druerne kommer fra marken "Mason", som er en af de bedst beliggende positioner. Lagres 12 mdr. på barriques. Duft af lyse røde bær samt god mineralitet.


Ronchedone 2015/16 - Cà dei Frati

kr 250,-

kr 455,-


På én gang både tæt og fyldig og samtidig elegant. Dejlig blød med en mørk, krydret og saftig frugt. Marzemino og Sangiovese druer samt 10% af Cabernet Sauvignon. 14 måneder på barrique og 10 måneder på flaske.


Cònero Riserva Agontano 2012 - Garofoli

kr 440,-


Tæt og solmoden rødvin fra Marche. Fremstillet på Montepulciano og lagret i 18 mdr. på barriques. Saftig med god sødme. Ideel til rødt kød eller braisserede kødretter.


Barbera d'Alba Marun 2013/15 - Matteo Correggia

kr 520,-


Top Barbera fra området Roero. Høstudbyttet er kun eet kilo druer per stok, hvilket tydeligt fornemmes i vinens kraft. God fadbehandling med fokus på druens typiske karakter. Et brag af en vin.


Barbera d'Alba La Gallina 2013/14 - La Spinetta

kr 660,-


Fra Barberadruer fremkommer denne bombe af saftig og velproportioneret vin, der kun sjældent kan matches. Præget af mørke, modne bær. Meget drikkevenlig med lav garvesyre. Lagret på nye barriques.


Barbaresco "Bric Ronchi" 2014/15 - Albino Rocca

kr 660,-


Albino Rocca hører til blandt de mest moderne og innovative producenter i regionen Piemonte. Smuk og fyldig vin med bløde tanniner og en lang eftersmag.


Barbaresco Starderi 2013/14 - La Spinetta

kr 1450,-


100% Nebbiolo. Meget kompleks og struktureret vin, der bare bliver bedre og bedre i glasset. Domineret af dufte som fennikel, falmede roser, kakao samt lyse røde bær.


Langhe Nebbiolo 2014/15 - La Spinetta

kr 450,-


Dejlig og imødekommende vin fra Piemonte. Druerne kommer fra unge stokke på Starderi-marken i Neive. Duft af modne bær, mynte og lidt lakrids. Ret bløde tanniner og lang eftersmag.


Barbera Bionzo 2014 - La Spinetta

kr 660,-


Et af Piemontes bedste bud på Barbera i topkvalitet. Uovertruffen fed og fuldmoden frugt støttet op af en perfekt fadlagring på nye barriques.


Barolo 2013/14 - Alessandria

kr 620,-


Superflot og kompleks Barolo fra en yderst anerkendt producent. Farven er tæt med granatrøde skygger. Duft af mørke bær, mynte og lakrids. Smagen er saftig og harmonisk med stor dybde. Virkelig fyldig med lang og varieret eftersmag. En vin hvor druen og områdets karakter træder tydeligt igennem. Alt i alt en pragtfuld vin.


Barolo Margheria 2012/13 - Luigi Pira

kr 745,-


Kompleks og struktureret Barolo fra marken "Margheria" i Serralunga d'Alba. Noter af fennikel, tobak og falmede roser. Utrolig vedvarende eftersmag. Kraftig, men samtidig meget elegant.


Barolo Garetti 2013/14 - La Spinetta

kr 690,-


Fra 30 år gamle stokke og med et lavt udbytte. Med duft af kirsebær, blåbær, violer og mynte. Kompleks og elegant med flot længde.


Barolo Campé 2009/11 - La Spinetta

kr 1500,-


100% Nebbiolodruer. Lagres i 24 måneder på nye barriques. Trods den store holdbarhed kan man sagtens nyde vinen allerede nu. Kræver madmæssigt en solid partner.


Ripasso Superiore 2016 - Brigaldara

kr 380,-


Virkelig flot Ripasso med god kompleksitet. Traditionel i sit udtryk med noter af tørret frugt og kirsebær. Absolut i særklasse for kategorien. God sødme, der støttes op af en fin koncentration.


Amarone Pietro dal Cero 2010/11 - Ca' dei Frati

kr 999,-


Her rammer vi topmålet af power og kompleksitet. Farven er kulsort og vinens fedme er aldeles imponerende. Druerne tørres meget nænsomt og længe, sådan at det resterende stof bliver af uhørt høj kvalitet. I denne katagori er vi i den absolut bedste ende, hvilket man ikke er i tvivl om, når man smager denne specielle Amarone.


Amarone Classico 2012/13 - Brigaldara

kr 590,-


Denne vin har det mange forbinder med en rigtig Amarone. Tæt og kraftig med en overdådighed af rosiner og svesker i bouqueten. Samtidig fornemmer man et fint afstemt fad, lakrids samt en lidt pebret note. En fuldtræffer uden lige.Vinkort / Hvidvine /

Verdicchio "Macrina" 2017 - Garofoli

kr 170,-

kr 295,-


Sammenlignet med den klassiske Verdicchio byder denne vin på noget mere krop og struktur. Smag den og bliv positiv overrasket. Farven er flot gylden. Vinen forekommer fed mod ganen, og eftersmagen er vedvarende. Ideel vin til al form for fisk, også de lidt mere fede af slagsen eller en lidt tungere sauce.


Podium 2014/15 - Garofoli

kr 395,-


Fremragende Verdicchio. Fin balance mellem frugt og syre med en virkelig pæn tyngde. Elegant helhedsindtryk. Meget vellavet.


Pinot Grigio 2017 - Hofstätter

kr 340,-


Elegant parfumeret. Tør men med god frugt. Pæn tyngde. Ren og vellavet.


Brolettino 2016 - Cà dei Frati

kr 230,-

kr 440,-


Utrolig fyldig og aromatisk hvidvin fra Lombardiet. Let eksotisk stil med masser af modne frugtnoter. Lagres 10 måneder på barriques. Fremstillet på 100% Tebbiano di Lugana


Gewürztraminer - "Joseph" 2017 - Hofstätter

kr 395,-


Krydret bouquet med undertoner af blomstermark i fuldt flor. Tør og slank vin med en charmerende aromatisk profil. God fast syre.


Lugana "I Frati" 2017 - Cà dei Frati

kr 360,-


Trebbiano druer. Frisk og blomstrende i duften med en svag aromatisk undertone. Smag: Frisk syre der gør vinen livlig. Utrolig umiddelbar uden at være banal. En blød vin med en delikat nerve og en charmerende friskhed.


Pratto 2015/16 - Cà dei Frati

kr 445,-


En fantastisk vellykket blanding af Chardonnay og Sauvignon. Sauvignon giver sprødhed og nerve, Chardonnay tyngde og intensitet.


De Vite 2016/17 - Hofstätter

kr 355,-


Herlig sprød hvidvin med grønne reflekser. Fremstillet på Pinot Bianco, Müller Thurgau, Sauvignon Blanc og Riesling. Noter af æble og citrus med et krydret touch.


Sauvignon 2016/17 - Ermacora

kr 375,-


Aromatisk duft med elementer af peber og mynte. En sprød vin med et eksotisk strejf af melon. Vinens karakter gør den perfekt som aperitif eller til lette retter.


Calvarino 2015/16 - Pieropan

kr 395,-


En fantastisk rank og syrefast Soave med masser af mineralitet. Den endog meget kalkholdige jord på Calvarinomarken sætter sit tydelige præg på vinen. Vinen fadlagres ikke, men har rigtig god fylde og fine nuancer af hvid blomst.


Chardonnay 2016 - Vie di Romans

kr 540,-


Kraftig og fyldig hvidvin med en smagsrigdom udover det sædvanlige. En spændende vin, der med tiden udvikler mangfoldighed og kompleksitet.


Soave Classico Sup. 2017 - Leonildo Pieropan

kr 360,-


Folk der for første gang smager en Soave fra huset Pieropan bliver ofte overraskede over, at en Soave kan have så megen karakter. Soave Pieropan har en flot gylden farve med svage grønne reflekser. Bouquet´en er frisk og delikat. Smagen er tør med pæn fylde og et godt "bid". En elegant all-round vin.


Soave Classico "La Rocca" 2015/16 - Leonildo Pieropan

kr 540,-


Denne vinmark tager sit navn efter middelalderborgen "La Rocca", der ligger lige ved siden af marken. Vinen er lavet 100% på Garganega-druen. For at få et maksimalt smagsudbytte har man til denne vin valgt at høste den relativt sent, og fadlagre den på middelstore fade. Det er en karakterfuld vin med en erindring af eksotisk frugt og nødder i næsen. I smagen er den blød og velsmagende med en let karakter af krydderier og vanille.


Vernaccia di San Gimignano Riserva 2012/13 - Panizzi

kr 520,-


En af de allerbedste Toscana hvidvine. Flot strågul farve. En frisk smag med en god syre samt både en elegant aroma og eftersmag.Vinkort / Rosévine /

Rosa dei Frati 2017 - Cà dei Frati

kr 85,-

kr 380,-


Delikat og elegant rosé fra den sydlige ende af Gardasøen. I det område kalder de den også Chiaretto. Frisk og frugtagtig. Også fantastisk som aperitif. Sprød og ganske syrefast.Vinkort / Mousserende vine /

Franciacorta Brut - Bellavista

kr 95,-

kr 560,-


Superelegant og frisk mousserende vin fra en af Franciacorta´s bedste producenter. Bellavista er kendt for at have sin helt egen stil, der afspejler områdets geologiske og klimatiske forhold. Perfekt som aperitif.


Prosecco di Valdobbiadene Brut - Marsuret - San Boldo

kr 80,-

kr 390,-


Herlig forfriskende mousserende vin med en charmerende duft af især modne æbler og pærer. Ideel til aperitif eller til retter med f.eks. skaldyr. Tør, men med et svagt sødligt touch.Vinkort / Vini da dessert /

Moscato d'Asti - La Spinetta

kr 360,-


Helt i særklasse. Fantastisk duft af hyldeblomst og æble. Den herlige sprøde syre balancerer perfekt den imødekommende sødme, og giver vinen en frisk og rensende afslutning. Intenst perlende, hvilket underbygger den friske stil. Perfekt til friske bær.


Recioto Le Colombare - Piero Pan

kr 80,-

kr 420,-


Denne ravgyldne skønhed er produktet af 150 dages tørring på klassiske sivmåtter. Druerne (100% garganega, hvid) tørrer ind til det halve og byder på stor kompleksitet og dybde. Lagres på store fade og udvikler fine nuancer af gule frugter og marmelade.


Recioto della Valpolicella 2012 - Brigaldara 37 cl.

kr 380,-


En Recioto er i bund og grund en Amarone, der ikke er gæret tør. Man bevarer derfor et højt niveau af restsukker, der kendetegner denne unikke form for dessertvin. Er et af de bedste match til chokolade og nødder.


R I S T O R A N T E

A L T O P A L A T O


Tel. 39 61 94 05 - efter kl. 14.00

D u n t z f e l t s A l l é 3


Fax. 39 61 98 47

H e l l er u p


Køkkenet har åbent: 17:30 - 22:00
Frokoståbent kun efter aftale.

Søndag lukket.
Søndagsåbent kun efter aftale.